8/22/2008

Los hombres de Harrelson (1975-1976)

Temporades: 2 Episodis: 38

Si hi ha una serie que per mi personalment es mítica i que em porta a la infància es aquesta. Qui no recorda el mític "TJ Tejado"? Qui no recorda la musica d'inici de cada capítol composta per Barry DeVorzon?. Que no havia arribat a fer jo cada diumenge per veure aquesta serie?
Aquesta serie relatava les missions d'un departament de SWAT de la policia de Los Angeles, un grup d'homes entrenats per actuar en tot tipus de situacions perilloses que estaven a càrrec del tinent Harrelson.

L'equip el formaven el tinent Dan ¨Hondo¨ Harrelson (Steve Forrest) ii amb ell el seu equip estava compost per un grup de policies experts: El sergent David ¨Deacon¨ Kay (Rod Perry), l'oficial Jim Street (Robert Urich), l'oficial Dominic Luca (Mark Shera) i l'oficial T. J. McCabe (James Coleman).
A pesar de que va ser una serie que a EEUU va passar sense pena ni gloria, a Espanya va ser un èxit total. La serie va durar dues temporades i va ser retirada per excessiva violència... si veiessin alguns anuncis de la tele d'avui en dia no se que farien!!. Al any 2003 es va fer una pel.lícula de la serie que també es va titular "Los hombres de harrelson" i a on el Samuel L. Jackson era el tinent Hondo Harrelson.

Que va ser d'ells

Steve Forrest (Dan ¨Hondo¨ Harrelson)
A finals dels 70 va intervindre en pel·lícules com "Last of the Mohicans" (1977) o "Capitán America" (1979). Al 1981 va actuar en la pelicula "Queridísima mamá", per la que va guanyar un premi Razzie a la categoria de Pitjor actor secundari.
A les dècades dels 80 i 90 va compaginar aparicions com actor convidat a les series "Hotel", "Dallas", "La Ley de Los Ángeles", "Se ha escrito un crimen" o " Colombo" entre altres amb diverses miniseries.
Com a secundari va realitzar intervencions a les pel·lícules "Espías como nosotros" (1985), "Amazonas en La Luna" (1987), "El peso de la corrupción" (1992) y "El corredor de la muerte" (1996). Posteriorment es va retirar de la interpretació, a on únicament va tornar al 2003 per fer un "cameo" a la versió cinematografia de SWAT, va fer una única escena en el paper del conductor del camió que trasllada als SWAT al final del film.

Rod Perry (David ¨Deacon¨ Kay)

A la serie Rod Perry va encarna el seu paper principal en la seva carrera cinematogràfica. En el moment que va acabar es va transformar en productor i va encarar el seu primer projecte personal, la pelicula "Pacific Inferno" (1979), un film belic.
Les seves participacions en televisió cada vegada van ser mes esporàdiques. També va tenir un petit paper en la versió cinematografia de la serie i la seva ultima participació al cinema va ser en la pel.lícula "Halloween House Party" (2005), una comedia de por.

Robert Urich (Jim Street)

A la dècada dels 70 va ser un rostre molt popular de la televisió, la seva fama va començar amb "Los hombres de harrelson" i amb "Spencer". Abans d'aquestes series havia actuat a altres com "Los angeles de Charlie", "Kung Fu" i "Las Vegas" Se li va detectar un càncer però la quimioteràpia i la radioteràpia no li van impedir seguir treballant encara que al 1996 va tenir que abandonar las actuacions quan gravava la serie "Lazarus Man"
Al 2001 va ser el presentador d'un documental de 30 minuts sobre "Harry el sucio", el llegendari film de Clint Eastwood. pel que va guanyar un Emmy. També va participar en el telefilm de Paul Newman, "The Shadow Box" . Va morir al abril de 2002 víctima del càncer que feia anys que tenia.

Mark Shera (Dominic Luca)

El seu nom real es Mark Shapiro i abans havia participat en la serie "Kojak". Les seves participacions en series de TV van ser permanents després del èxit de "Los hombres de Harrelson", com per exemple "Barnaby Jones"
,"Vacaciones en el Mar" i "Matt Houston" entre altres.
Durant els 90 va estar en un capítol de
"Beverly Hills 90210" i en 2002 en la producció televisiva "Taken", de la factoria Steven Spielberg.



James Coleman (T.J. McCabe)

El seu èxit en la serie el va portar a actuar a "La Mujer Maravilla" y "El Triángulo de las Bermudas" .
La seva ultima aparició va resultar curiosa: al 2005 va ser la veu de Sinuku, un dels personatges animats de la serie Power Rangers S.P.D.

Com dèiem abans la capçalera de la serie es del millor, aquí queda el record

No comments: